Onzichtbare Stad – Invisible City
Een muziek theatrale installatie die je van de drukte buiten naar een verstilde binnenwereld brengt en je de wereld in een nieuw perspectief laat bekijken.

In opdracht van muziektheatergezelschap

VIABERLIN

viaberlin.nl

Mag ik de woorden die zo pijn doen van jou overnemen en dragen?


Voor VIABERLIN en in samenwerking met artistiek leider Dagmar Slagmolen heb ik verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van de installatie: ‘Onzichtbare stad/ Invisible City’.


Het is verbonden aan de voorstelling ‘HUIS G’ van VIABERLIN. De voorstelling is een liefdesverhaal dat de toeschouwer getuige maakt van de vele kanten van een verslavende relatie op de grens tussen liefde en geweld.


Invisible city – onzichtbare stad is een interactieve theatrale performance waarbij je de stad vanuit een éénpersoonsruimte bekijkt. Een stad die ver weg lijkt. Om te zien wat onzichtbaar is voor de buitenwereld.

Met Onzichtbare stad willen we komend half jaar (2023-2024) samen met mensen werken een groeiende verzameling van pijnlijke woorden en zinnen die gezegd zijn. Zinnen die mensen tegen elkaar zeggen in een liefdesrelatie, tussen collega’s, familie en vriendenkring of zomaar terloops op straat.

Ik ga samen met theatermaker Dagmar Slagmolen met de installatie op straat staan om zo de woorden van je overnemen om verder mee te nemen op reis de stad in…


Team

Tekst & Stem: Dagmar Slagmolen
Social designer: Madelinde Hageman
Decorontwerp: Michiel Voet
Kostuums: Dieuweke van Reij
Sound Design: Robert van Delft
Techniek: AJ ten Napel