ONSbank kunstprogramma
Stichting ONSbank streeft naar een meer menselijke omgang met schulden. Ik ben als programmamaker verantwoordelijk voor het kunstprogramma van 10 workshops voor jongvolwassenen van 18 tot 27 jaar.

In opdracht van Stichting ONSbank

 

ONSbank is een stichting dat streeft naar een meer menselijke omgang met schulden. De aanpak is vormgegeven vanuit het idee dat schuldproblemen niet op te lossen zijn door alleen trainingen in het op orde krijgen van je administratie. Je moet ook de energie hebben om je leven aan te pakken en je gedrag veranderen. En dit is makkelijker als je weet wie je bent en wat je wilt, een gevoel van eigenwaarde hebt en weer kansen kunt zien.

Tijdens het ONSBank kunstprogramma geven jongvolwassenen uiting aan vraagstukken rondom hun identiteit en hun situatie.
Persoonlijk ervaringen, emoties en verhalen worden gevisualiseerd, geproduceerd en daarop gereflecteerd.

Ik nodig voor Stiching ONSbank professionele kunstenaars en culturele makers uit, zoals beeldend kunstenaars, theatermakers, fotografen spoken-word artiesten en muzikanten. Jongeren gaan samen met de kunstenaars hun verhalen verbeelden en bespreekbaar maken. Hierdoor kunnen ze hun eigen verhaal een plek geven en een nieuwe richting voor de toekomst bepalen. Naast kunst betrekken we sportcoaches bij het programma, die gaan in op het bewustzijn van het lichaam. Het is geweldig om te zien hoe de jongeren tijdens het workshopprogramma de situatie waar ze in zitten kunnen openbreken.

Kunst, muziek, sport en theater helpen de jongvolwassenen om een antwoord te vinden op vragen als: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? En wat houdt me tegen? De overtuigende eigenzinnigheid van de kunstenaars die betrokken worden, werkt inspirerend en bevrijdend. Zij laten de jongvolwassenen zien dat verandering mogelijk is. Bovendien laten ze andere vormen van waarde, succes en kracht zien, dan die van geld, roem en uiterlijk. Het werken met mensen, die liefde hebben voor maken en persoonlijk contact, geeft de jongeren een ander perspectief op het leven en nieuwe kracht om hun toekomst te bepalen en andere keuzes te maken.


Zoek je een programmamaker en curator, neem gerust contact met me op voor meer informatie.