Ode aan de Twijfel
Onze maatschappij is vol meningen en standpunten en voor twijfel lijkt steeds minder ruimte te zijn. Met 'Ode aan de Twijfel' willen we breken met de gedachte dat twijfelen geen plek mag hebben.

In samenwerking met Saskia van Broekhoven

www.odeaandetwijfel.nl

Onze maatschappij is vol meningen en standpunten en voor twijfel lijkt steeds minder ruimte te zijn. Met ‘Ode aan de Twijfel’ willen we breken met de gedachte dat twijfelen geen plek mag hebben.


Een aantal jaar geleden heb ik samen met Saskia van Broekhoven het programma ‘Ode aan de Twijfel’ ontwikkeld. Als programmamaker en ontwerper voelde ik de urgentie om twijfel de ruimte te geven. In plaats van dat we naar één antwoord rennen, laat twijfel laat ons stilstaan bewust worden. Twijfel biedt ruimte aan nieuwsgierigheid. Wij benaderen twijfel vanuit kunst en filosofie en zoeken naar de waarde van twijfel voor jongeren samen met kunstenaars en filosofen.


Voor ‘Ode aan de Twijfel’ ben ik inhoudelijk, artistiek en zakelijk verantwoordelijk. Daaronder valt het vormgeven van het programma, subsidies aanvragen, het samenstellen van het team van kunstenaars, filosofen en woordkunstenaars en het betrekken van scholen.

Vanaf september 2022 is er een publicatie en pakket beschikbaar voor het voortgezet onderwijs, kunstinstellingen, musea en voor overige kunst educatieve omgevingen. 

 

Sinds 2018 voerden we op eigen initiatief programma’s uit in Amsterdam en Rotterdam. In 2021/2022 hebben negen kunstenaars, drie filosofen en tachtig jongeren van vier VO- scholen in Amsterdam en Rotterdam van samen gewerkt aan de verbeelding van de twijfel. De kunst-manifestaties vonden plaats op 17 en 25 maart 2022 in Amsterdam en Rotterdam.

 

Ik maak graag ‘Ode aan de Twijfel’ programma’s op maat. Bijvoorbeeld workshops voor jongeren, kunsteducatoren en kunstvakdocenten. Of een lesprogramma voor de vakken kunst, filosofie en/of burgerschap samengesteld met kunstenaars, filosofen en woordkunstenaars.

 

Heb je interesse in een workshop of een soortgelijk programma op jou school, musea, culturele instellingen en/of kunsteducatieve organisatie, neem gerust contact met me op voor meer informatie.

Ode aan de Twijfel 2022

Ode aan de Twijfel eindpresentatie 2018