Rijker dan een Miljonair
Rijker dan een Miljonair is een eigen programma waarbij deelnemers via radicale verbeelding uiting geven aan persoonlijke percepties van armoede en rijkdom om vervolgens deze uit te drukken met de verschillende druktechnieken zoals zeefdrukken en etsen in onze mobiele drukkerij.

Rijker dan een Miljonair is een programma van design antropoloog Tina Lenz en social designer Madelinde Hageman

 

www.rijkerdaneenmiljonair.nl

De angst voor armoede is een gevoel dat iedereen kent. Maar het is niet gemakkelijk om erover te praten … Wat betekent het om je arm of rijk te voelen? Heeft dit altijd te maken met het wel of niet hebben van geld? En wanneer voel je je Rijker dan een Miljonair?

 

Van sept 2024 tot sept 2026 gaan Tina en ik met ‘Rijker dan een Miljonair’ in Amsterdam, Arnhem, Zwolle en Groningen met deelnemers van verschillende organisaties emotioneel kapitaal uit te drukken met de technieken zoals zeefdrukken en etsen van de mobiele drukkerij.  

 

Het is een participatief en artistiek programma waarbij Nederlanders in een workshopsreeks uiting geven aan persoonlijke percepties van armoede en rijkdom. Mensen uit diverse lagen van de samenleving, willen we actief betrekken in het proces en op deze manier armoede en rijkdom vanuit een visuele benadering en nieuw perspectief belichten.

Afgelopen maanden hebben we bij COA en de Vrouwenopvang Wender in Groningen en in Amsterdam bij de Sociale Markt in de Ark (de Banne) ons programma uitgevoerd.


De buurtbewoners Maria, Wim, Marjolein, Farida, Doreen, Marcia, Joke, Rachida en Liesbeth in Amsterdam hebben biljetten over armoede én rijkdom gemaakt. Deze resultaten en die uit Groningen zijn te bezichtigen bij Pexpo in de Van der Pekstraat 49 uur op 24, 25 en 26 november van 12.00 – 18.00. 


Wil je zelf ook een Rijker dan een Miljonair biljet maken? 

Dat kan in bij de Amsterdam op zaterdag 24 en zondag 25 november 2024: 14.00 – 16.00 uur.


Loop binnen bij PEXPO Van der Pekstraat 49, Amsterdam Noord. Toegang is gratis en vrij toegankelijk.