‘Into the Great Wide Open’ – Kunstroute en kinderatelier
Kunstwerken gieten in het zand, zelfgemaakte vliegers en een krant maken van het festival in het kinderatelier. Tegelijkertijd in de kunstroute: een tent die lijkt weg te vliegen, een fake auto ongeluk waar rook uitkomt in de bossen, geluidskunstwerk in de duinen en een 'bushman' n de vuurtoren.

In opdracht van ‘Into The Great Wide Open’ (ITGWO)

Voor de eerste drie edities van het driedaags festival ‘Into the Great Wide Open’ (2009-2021) heb ik samen met Carolien Euser vorm gegeven aan de artistieke in inhoudelijke invulling van de kunstroute en het kinderkunst programma. Een blauwdruk voor deze twee onderdelen.

 

Naast muziek wordt er bij ‘Into the Great Wide Open’ ook aandacht besteedt aan beeldende kunst, programma voor kinderen, film en natuur. Bij dit festival worden kinderen gezien als volwaardige bezoekers. De kunstroute is verspreid over het oostelijk deel van het eiland en toegankelijk voor festival bezoekers, toevallige voorbijgangers en eilandbewoners.

 

Voor ons programma gaven we kunstenaars de opdracht om nieuw werk te realiseren voor de omgeving van het eiland. Bijvoorbeeld in de vuurtoren, duinen, bossen of op het strand. Het werk ging een interactie aan met zijn omgeving en de festivals bezoekers. Eerste kunstwerken waren van onder andere kunstenaars Lisette Olsthoorn, Toine Klaassen, Rob Sweere, Jonas Vorwerk, Ida van der Lee, Maarten vanden Eynde, Eric von Roberton en Titia Ex.

Het kinderprogramma bestond, gedurende drie dagen, uit meer dan 10 verschillende kunst workshops waar kinderen van 0 tot 12 jaar dagelijks aan mee konden doen. Van zelf taarten bakken, vliegers maken, reportages in de kolderkrant, zintuigelijk verven voor kleine kinderen, strandvoorwerpen gieten en van gevonden voorwerpen tot onvergetelijke schatten ontwerpen.

 

Na 2012 ben ik gestopt met de organisatie, omdat ik meer als kunstenaar en maker betrokken wilde zijn. Na 2012 heb ik meerdere jaren het Herrekijker programma uitgevoerd en nu maak ik voor het een minder kunstrouten en het nieuwe programma “Brief aan de mens”.

 

Interesse in een kunstprogramma, neem gerust contact met me op.