Herrekijker – kunst- en natuureducatie

Herrekijker is een kunst- en natuur educatief programma wat ik samen met Carolien Euser (-2013 †) heb ontwikkeld voor zowel het primair-, voortgezet als beroepsonderwijs voor de leeftijd van 4 tot en met 15 jaar.

 

In een serie van drie lessen of met workshops wordt het bewustzijn van eigen omgeving en de fantasieën, gevoelens en gedachtes die het kind heeft gestimuleerd. Er worden verbinden gelegd tussen kunst, openbare ruimte en/of natuur. Het boek ‘Hoor de zon’ en het kaartspel ‘Doorkijkers’ zijn losse producten én een goede en inspirerende aanvulling op het lesprogramma.

 

 


Het online educatief programma Herrekijker biedt al het materiaal waarmee een leerkracht het programma zelfstandig in drie lessen of workshops kan uitvoeren. Het bevat o.a. meer dan 60 kunstwerken en films, een inspirerende set met opdrachten zoals boomkijken, schaduwstaren, oorkijken of straatsnuffelen en verschillende werkvormen om de fantasie en zintuigen te prikkelen.

Met het boek Hoor de zon willen we graag de ogen openen voor het bijzondere in het gewone. De kunst en artikelen in dit boek laten zien dat er meer dan één manier is om de wereld te bekijken. Met het kaartspel ‘Doorkijkers’ willen we iedereen de kans geven om langer, grondiger en anders naar een kunstwerk, schilderij en/of foto te kijken. Het spel bevat 30 verschillende kijkopdrachten, 10 stoorzenders en 10 jokers. De kijkopdrachten kun je ook los uitvoeren in musea, openbare ruimte en met je eigen schilderijen op de muur.

 

 

Herrekijker programma, boek en het kaartspel zijn te bestellen via de herrekijker site.

 

Ik maak ook graag Herrekijker programma’s op maat voor musea, natuurcentra en onderwijsinstellingen en geef losse Herrekijker workshops en trainingen aan leerkrachten.

 

Voor meer informatie, neem contact met me op.

 

www.herrekijker.nl