Platform voor Eenzaamheid
Het verzamelen van slaapliedjes, een thuisloze ijsbeer in de wijk, brief van Anna Blaman, verfsporen op straat waar men elkaar niet heeft ontmoet, varen naar eilanden, sandwichborden met persoonlijke vraag (die je niet durfde te stellen), troost-maaltijden, bar eenzaam, een eigen eenzaam lied met de plaatselijke koor.

www.vooreenzaamheid.nl

Mede-initiatiefnemer en kwartiermaker van Platform Voor Eenzaamheid i.s.m Peik Suyling en Dennis Lohuis. ‘Voor Eenzaamheid’ is een platform van ontwerpers en kunstenaars die samen met andere partijen een andere kijk op eenzaamheid willen ontwikkelen. Mijn eigen initiatief Taal voor Eenzaamheid is onderdeel van Platform Voor Eenzaamheid. Mijn werkzaamheden voor het platform en Taal voor Eenzaamheid lopen regelmatig door en parallel aan elkaar. Ik ben voor beiden artistiek, inhoudelijk en organisatorisch verantwoordelijk.

 

Met Platform Voor Eenzaamheid ontwerpen we samen met kunstenaars, ontwerpers en makers programma’s en projecten voor een stad, stadsdeel, wijk, een organisatie, voor scholen of voor een specifieke vraag of context. Als kwartiermakers stellen we een team van ontwerpers, kunstenaars, schrijvers, wetenschappers samen om interactieve, participerende kunstwerken en/of performances te ontwikkelen waar mensen deelgenoot van worden.

We willen mensen in staat stellen om op nieuwe manieren met eenzaamheid om te gaan. Niet tegen eenzaamheid, maar voor. Zo willen we eenzaamheid een nieuwe betekenis geven. Op deze manier ontstaan nieuwe, ongebruikelijke werkvormen en projecten die mensen inspireren om gevoelens van eenzaamheid bij zichzelf te onderzoeken of met anderen te delen. De kleine, persoonlijke ervaring strekt zich uit naar het grotere maatschappelijk verhaal. Een onderzoeksmethode die we ‘social design’ en ‘participatieve kunst’ noemen.

Interesse in een soortgelijk programma waarbij meerdere kunstenaars eenzaamheid bespreekbaar maken in jouw buurt straat, wijk, stad, neem gerust contact met me op.

Platform Voor Eenzaamheid

Platform Voor Eenzaamheid in Zoetermeer