Ode aan de Twijfel
Is twijfelen iets negatiefs? Onze maatschappij is vol meningen en standpunten. Het vraagt durf om te twijfelen aan fundamentele vragen in de samenleving en daar lijkt steeds minder ruimte voor te zijn.

Met het programma wil ik de waarde van de twijfel opzoeken samen met kunstenaars, filosofen en jongeren. Twijfel laat ons stilstaan en ons bewust worden in plaats van dat we naar één antwoord rennen.

 

‘Ode aan de Twijfel’ is een initiatief van mij en Saskia van Broekhoven. Wij zijn verantwoordelijk voor de inhoudelijke, artistieke en zakelijke leiding van het programma. Voor het programma van 2018 en 2022 heb ik o.a. subsidies aangevraagd, het team van kunstenaars, filosofen en woordkunstenaars samengesteld, scholen betrokken en het programma met de kunstmanifestatie mede vorm gegeven.

 

‘Ode aan de Twijfel is een programma voor het voortgezet onderwijs, kunstinstellingen, musea en voor overige kunst educatieve omgevingen. Sinds 2018 voeren we programma’s uit in Amsterdam en Rotterdam. De laatste kunstmanifestaties vonden plaats op 17 en 25 maart 2022 in Amsterdam en Rotterdam. Daarvoor hebben negen kunstenaars, drie filosofen en tachtig jongeren van twee VO- scholen in Amsterdam en twee VO- scholen in Rotterdam van september 2021 tot maart 2022 gewerkt aan de verbeelding van de twijfel.

Ik ontwikkel samen met Saskia ‘Ode aan de Twijfel’ programma’s op maat. Bijvoorbeeld ‘Ode aan de Twijfel’ workshops voor jongeren en leerkrachten en presentaties op conferenties. In overleg met een school stellen we voor de leerlingen een team van kunstenaars, filosofen en woordkunstenaars samen. De kunstenaars, filosofen, woordkunstenaars en de jongeren gaan in de vakken kunst, filosofie en/of burgerschap samen werken om de waarde van de twijfel te onderzoeken en in beeld te brengen.


Heb je interesse in een workshop, presentatie of een soortgelijk programma, neem vrijblijvend contact met mij op.

Programma 2021-2022

Kunstmanifestatie 2018